Mijn favorieten

Taxeren

De tijden zijn veranderd: nog niet zo lang geleden was financiering in veel gevallen vlot geregeld, maar nu zijn banken terughoudend. Ze willen zekerheid vóór ze een hypotheek verstrekken.

Wanneer u een hypotheek nodig heeft voor de aankoop van onroerend goed, zal de hypotheekverstrekker in veel gevallen van een onafhankelijke taxateur een bevestiging in de vorm van een taxatierapport willen zien van de waarde van het (onder)pand.  Wanneer de financiering wordt gewaarborgd door een zogenaamde Nationale Hypotheek Garantie (NHG), zullen er aanvullende eisen aan een taxatierapport worden gesteld. Deze taxatierapporten dienen door speciale “valideringsinstituten” te worden gecontroleerd op een flink aantal eisen.
James Stenekes is door een jarenlange ervaring en een schat aan kennis, gekwalificeerd taxateur en mag voor diverse van deze validatie-instituten (o.a. NWWI, TaxateursUnie en Ivalidatie) taxeren. 

Onze taxaties worden snel, vakkundig en goed gefundeerd uitgevoerd. Kwaliteit staat voorop. Om u te verzekeren van een gewaarborgde kwaliteit, hebben wij ons geschaard onder de vlag van het NRVT (Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs). Dat juist de hoge kwaliteit gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat diverse grote geldverstrekkers ons inschakelen bij (interne) waarderingsvraagstukken en ons met grote regelmaat aanbevelen bij hun klanten.
De afgelopen 10 jaar werd onze taxatie-expertise gemiddeld meer dan 85 keer per jaar door diverse partijen, zowel bedrijfsmatig als particulier, ingeroepen.

Maar ook zijn verleden als WOZ-taxateur heeft James Stenekes veel ervaring gebracht met taxaties in fiscale aangelegenheden. Vooral in de zogenaamde vaststellingsovereenkomsten met de belastingdienst (in de volksmond nog altijd “minnelijke waarderingen” genoemd en veel gebruikt bij o.a. erfkwesties), worden we vaak uitgenodigd. Hierbij wordt een waarde van een onroerend goed vastgesteld door gezamenlijk overleg tussen de belastingdienst (vertegenwoordigd door de rijkstaxateur) en de belastingplichtige (vertegenwoordigd door makelaardij Stenekes). Dit heeft in het recente verleden al meer dan eens aangename verrassingen opgeleverd voor onze opdrachtgevers.

Meer weten?
Maak een afspraak met James Stenekes, of bel (0595) 443551.